Vanaf 01 januari 1998 moeten alle fabrieken in de nagelindustrie kleur bekennen. Met ingang van die datum moeten alle chemiecaliën zoals Toluol en Formaldehyd op nagellakflesjes worden aangegeven. Hier volgt een passage uit het vakblad "KOSMETIK INTERNATIONAL".            

Boosdoener in nagellak veroorzaakt geboorteafwijkingen. Schoonheid heeft zijn prijs, maar waar ligt de grens? Toluol, een chemische stof die in verf, benzine maar ook in nagellak voorkomt kan geboorteafwijkingen veroorzaken als het door zwangere vrouwen wordt ingeademd. Deze visie hebben de tegenstanders van Toluol, maar producenten van nagellak beweren dat de dosis van Toluol in nagellak zo klein is, dat het gevaar voor die categorie, de zwangere vrouwen, minimaal is. Vele producenten hebben hun produktie al veranderd en werken niet meer met Toluol. Door 't ontstaan van deze discussie is er een proces aangespannen door de consumentenbond  AS YOU NOW, tegen drieenveertig vooraanstaande nagellakproducenten. 

C.M.I. Auteur John. P. Stewert 

De door Netama's Beauty op de Nederlandse markt verspreide nagellak is al ruim negen jaar Formaldehyd en Toluol vrij in SNPE-Qualiteit.